Senaste Nytt arrow Om Rosvalla
 
På SvenskaIn English
 
Startmeny
Senaste Nytt
Nyhetsarkivet
Press & Media
Om Rosvalla
Bildgalleriet

   

   

   

Anläggning
Hallar & planer
Bokningar
Information
Hitta hit
Kontakta oss
Biljetter & förköp
Upphittat
In English
Logga in

Glömt ditt lösenord?
Rosvalla sökerRosvalla aktuell


 
 


 
Om Rosvalla Nyköping E-post


Ägande och drift

Peab Förvaltning Nyköping AB har uppdraget att sköta och förvalta Rosvalla Nyköping Eventcenter. Uppdragsgivare är Nyköpings Sport & Event som är helägt av Nyköpings Kommun.

Vision
Rosvalla Nyköping Eventcenter skall vara en tilltalande mötesplats för alla och öppen stora delar av dygnet. Med sitt synliga läge nära vattnet och med den planerade utformningen ska anläggningen vara en attraktion för flera målgrupper. Anläggningen är utformad så att hallar och fria ytor lätt kan samnyttjas av olika idrottsdiscipliner. Utöver användning till idrottsverksamhet kan anläggningen användas till mässor, konferenser, kongresser och kulturella evenemang.

Generella hallar och fria ytor innebär att anläggningen kan möta framtida önskemål på ändring och komplettering av funktioner och aktiviteter. Den arkitektoniska idén är att de stora nya hallarna ger ett samlat, kraftfullt och arkitektoniskt intryck åt området. Kommunikationsstråk och gemensamma ytor som binder samman befintliga och nya byggnader funktionellt och arkitektoniskt bidrar också till att förstärka helhetsintrycket.

Läge
Rosvalla Nyköping ligger vid Stadsfjärden som är en havsvik. Stadsfjärden gränsar till stadsdelarna Rosenkälla och Brandholmen samt även till gymnasieområdet Tessin.

Regionalt läge
Nyköping är lätt att nå med E4'an från de stora städer som ligger inom en tiomilsradie; Stockholm 60 min, Södertälje och Norrköping 40 min. Stockholm-Skavsta flygplats ligger i Nyköping. Inom en tiomils radie bor ca 1 800 000 personer.

 
 
 

Matchprogram
 
 
© 2014 Rosvalla Nyköping Eventcenter
Idrottsvägen, 611 62 Nyköping | Tel 0155-24 80 00